Богатството на Доналд Тръмп се оценява на приблизително 2,5 милиарда долара, според Forbes. Бившият президент на САЩ отпадна от елитния списък на богаташите в Америка Forbes 400 за първи път от 25 години насам.

Миналата година когато той се класира на 339 място в класацията . От началото на пандемията обаче активите му се топят с 600 милиона долара.

Технологичните акции, криптовалутите и други активи процъфтява в ерата на Covid. За разлика от тях обаче имотите на големите градове, които съставляват по-голямата част от богатството на Тръмп, загубиха малко или много стойност.

Ако трябва да търси виновник, Тръмп може да започне от себе си. Преди пет години той имаше златната възможност да диверсифицира богатството си. Току-що на изборите през 2016 г. бе съветват да се лиши активите си в недвижими имоти, за да не подклажда конфликт на интереси.

Той обаче уверено заяви: "Всъщност бих могъл да водя бизнеса си и да управлявам правителството едновременно. Аз бих бил единственият, който би могъл да направи това", коментира той малко преди да влезе в Белия дом.

Така Тръмп реши да задържи активите си. По онова време те бяха на стойност около 3,5 милиарда долара.