Активите на колективните инвестиционни схеми, управлявани от финансова група "Капман", надхвърлиха десет милиона лева, съобщиха от финансовата компания.

При последно изчисление стойността на активите на инвестиционнно дружество „Капман Капитал" възлизат на 6.2 милиона лева, а договорен фонд „Капман Макс" има събрани 4.5 милиона лева.

Това е поредното увеличение на привлечените от „Капман Капитал" и „Капман Макс" средства, резултат от адекватното и професионално управление на портфейлите на взаимните фондове.

Близо 400 е общия брой на записалите акции/дялове в „Капман Взаимни Фондове". Той включва физически, юридически лица, както и институционални инвеститори.

От началото на годината реализираната доходност на "Капман Капитал" е в размер на +38.73%, а от началото на своето публично предлагане, доходността при "Капман Макс" възлиза на +72.45%.

Към момента групата "Капман" се състои от шест дружества. Освен асет мениджмънт компанията и двата взаимни фонда, в семейството си "Капман" също има инвестиционен посредник, консултантска компания, а наскоро добави и още един член - застрахователен брокер.