На пресконференция днес, председателят на Държавната агенция по туризъм г-жа Анелия Крушкова ще даде информация относно предстоящото представяне на България на световното туристическо изложение World Travel Market, съобщиха от пресцентъра на ДАТ.

Изложението ще се състои от 11 до 15.11.2007 в Лондон. World Travel Market е второто по значимост в света голямо туристическо изложение и най-голямата борса, отворена само за професионална публика.

На събитието по традиция се представя България и нейния търговско-икономически потенциал, като съществена предпоставка за насърчаване на износа и повишаване на конкурентноспособността на националната икономика.

Стремежът за интернационализиране на българския бизнес, свързан с влизането на страната ни в ЕС, намира отражение в засиленото внимание, което отделяме на промотирането му зад граница. Сътрудничеството ни с чуждестранни организации на форума се изразява в активен обмен на фирмена, търговска и бизнес информация като ежегодно форумът се посещава от близо 100 хиляди души от всички континенти.