Банка Пиреос България пуска на пазара жилищен кредит „Чудо", с който всеки клиент може да получи безлихвен потребителски кредит в размер до 10% от сумата на жилищния кредит за срок до 3 години, съобщиха от трезора.

Жилищен кредит „Чудо" се отпуска в размер до 90 % от пазарната оценка на имота, без ограничение на сумата и с гратисен период от 6 или 12 месеца. Кредита е с период на погасяване 35 години, което позволява дори значителни суми да бъдат изплащани на малки месечни вноски.

При използване на промоционалното предложение на кредит Чудо с безлихвен потребителски кредит, таксата за предсрочно погасяване със собствени средства е премахната, с цел максимално улеснение и свобода на клиентите при разпределяне на техните средства.

Лихвата за жилищните кредити в евро е 6.4 % на година, а за кредитите в лева 7.5%. Банка Пиреос отпуска жилищни кредити и без доказване на доход, като в този случай лихвата е 8.4% за кредити в евро и съответно 9.5% за кредити в лева.

Банка Пиреос България запазва и предложението си за жилищен кредит с 0% лихва за първите 6 месеца и 6.4% лихва в евро за остатъка от периода на тези клиенти, които предпочитат да ползват промоционален лихвен период, вместо безлихвен потребителски кредит. В този случай таксата за предсрочно погасяване със собствени средства е 2%.

При жилищните кредити на Банка Пиреос няма ограничение в отпусканата сума, като нейният размер зависи от пазарната оценка на имота, който е предмет на сделката.