Община Благоевград започва въвеждането на модерно LED осветление по улиците на града. Стойността на проекта е 5 млн. лева, като близо 2 млн. лв. от тях ще бъдат осигурени чрез заем, съобщи специализираното издание "Строителство градът".

Първоначално ще бъде изградена мрежа в най-критичните точки на града - ЦГЧ, Градската градина, Парк Бачиново и кварталите, където има най-много аварии - Еленово, Ален мак и Струмско.

Проектът е заложен в бюджета на Благоевград за 2015-а година, който е в размер на 60 млн. лева. Сред акцентите във финансовата програма на общината са изграждането на инфраструктура в IV микрорайон, строителството на рекорден брой детски площадки и облагородяването на всички междублокови пространства.

Община Благоевград има и разрешение за реализацията на проект, който ще създаде нова туристическа дестинация. Тя ще обхваща Зелен дол, Дренково и Стражевата кула.

"По този начин вървим към реализирането на Благоевград като един притегателен център за спорт, отдих и развлечения", обясни кметът Атанас Камбитов.