бТВ сваля филмите в 20 часа, които започваха непосредствено след централната емисия "Новини" и развлекателните предавания от петъчната вечер, заради новия риалити формат на "Сървайвър", чийто старт в ефир е на 20 септември.

Продуцентите на риалити шоуто постоянно генерират нови идеи, за да са максимално конкурентни в часовия пояс на излъчване на останалите телевизии и особено на Нова, която пусна единствените риалити предавания до момента - Биг Брадър и Стар Академи.

След като информацията за Сървайвър започна да тече още преди да започнат снимките на формата, от известно време предаването поддържа собствен сайт с коментари и ежедневни новини от острова в Доминиканската република.

Сайтът вече отмерва оставащото време и дните до премиерата на шоуто, разчитайки на динамиката и любопитството на зрителите.

Очаква се Сървайвър да бъде гвоздеят в програмата на бТВ, в негласната война за зрители между нароилите се риалитита в българския ефир.

И докато досегашните Биг Брадър и Стар Академи по Нова телевизия правеха пари от смс-и и зрителски обаждания, "Сървайвър" ще разчита да рамкира праймтайма в бТВ за най-скъпоплатените реклами.