Държавата осигурява 450 890 лв. за изграждане на транспортната инфраструктура по инвестиционния проект "Токушукай София". Той е сертифициран от Българската агенция за инвестиции като инвестиция от първи клас.

Дружеството "Токушукай София" е 100 процента собственост на д-р Торао Токуда, който притежава най-голямата болнична верига в Япония "Токушукай Медикъл Корпорейшън".

Инвестиционната програма на компанията предвижда в София да функционира най-голямата болница на веригата "Токушукай Медикъл Корпорейшън", която е и първата извън Япония. Целта е болницата да бъде едно от най-големите и модерни здравни заведения в Източна Европа, съобщава пресцентъра на МС.

До средата на 2008 г. в проекта ще бъдат инвестирани минимум 105 млн. лв. С това общата стойност на капиталовложението ще достигне 140 млн. лв.

Теренът на болницата е близо 30 декара в кв. "Лозенец". Здравното заведение е 9-етажно с над 46 000 кв. м разгърната застроена площ и капацитет около 1000 легла. В него ще работят над 1000 лекари и медицински сестри. В болницата ще се лекуват пациенти с направление по линия на НЗОК - от личен лекар или специалист, по клинични пътеки в рамките на НРД, а също и чуждестранни граждани.
Здравното заведение
ще има най-голямото отделение за хемодиализа в страната и региона с 48 апарата, модерна операционна техника за извършване на компютърно асистирани и безкръвни операции, компютърна томография за установяване на различни заболявания и патологични състояния, автоматизирани системи за микробиологична лаборатория и т. н.