Вече е готова аварийната лента за аварийно спиране на неизправни МПС по наклона по посока Бяла, Русенско, съобщи Ruseinfo.

Изпълнението на авариен изход е отклонение подобно на тези при "Формула 1" /от банкета разорана ивица оформя обозначена забавяща лента/.

Всеки един водач при авария или технически проблем ще може да спре в пясъчен насип. Той се намира вдясно на правата пътна отсечка от цистерните преди Бяла до голям билборд.

От Областно пътно управление - Русе поясниха, че са осъществени 5 фрезовани участъка /общо 45 напречни ивици/ в 5-километровия участък от пътя преди Бяла и са създадените предпоставки за намаляване на скоростта с пътни знаци за изкуствени неравности, светлоотразителни жълти табели "Премини на по - ниска предавка" на 2 езика - български и английски и "Участък с повишена концентрация на ПТП".

Така са се изпълнили отчасти решенията за мерки на 2-те комисии, свикани от областния управител и община Бяла по темата.

Поставена и съответната сигнализация за наближаващия критичен участък от пътя, където неведнъж са ставали тежки ПТП даже с падане върху ж. п. линията.