Печалбата на инвеститора милиардер Уорън Бъфет от „Голдмън Сакс" и „Дженеръл електрик"  се сви и това най-рязкото пазарно спадане от 1937 година, пише агенция „Блумбърг".

Книжата на най-печелившата на Уолстрийт компания  Goldman паднаха с 7,3% вчера в Ню Йорк. до 115 долара за акция. Книжата на „Дненеръл електрик" също поевтиняха.  

Money.bg припомня, че американският бизнесмен и считан за най-богат човек на света Уорън Бъфет купи дял от американската инвестиционна банка Голдман Сакс (Goldman Sachs), която също пострада сериозно от финансовата криза. Когато беше обявена сделката, акциите на компанията се покачиха до 125,05 долара на акция.

Хоризонтът на Бъфет се простира отвъд 2 седмици, заяви Франк Бец, бизнеспартньор на американския милиардер. Не може да се предполага, че тези инвестиции не са добри, защото акциите на компаниите са паднали, коментира Бец.

Има периоди, когато трябва да се купува много и това е едно от времената, когато това трябва да се прави, каза Бъфет в интервю за една от американските телевизии.

„Дженеръл електрик", най-големият производител на реактивни двигатели в света, позволи чрез съдебно разрешение да придобие 3 милиарда долара под формата на акции за 22,30 долара за акция.  

Първото правило което всеки инвеститор трябва да знае според Уорън Бъфет е "Не губи." Второто е "Не забравяй първото правило!".

Уорън Бъфет е вторият по богатство американец според авторитетното издание „Форбс". Той е известен с инвеститорските си умения и нюх.