Вторият ден от туристическото изложение „Културен туризъм" ще започне с презентация на общините Ивайловград и Иваново. В залата за дискусии на Изложбени зали Рафаел Михайлов ще бъде презентиран и Балканския туристически регион.

От 11.30 ч. ще бъде открита изложбата „Когато миналото оживява", посветена на Етъра край Габрово. По същото време ще започне и уъркшоп на тема „Маркетингова стратегия за филми, посветени на културно-историческото наследство на България".

В два следобед ще бъде открита кръгла маса, организирана от Нов български университет и озаглавена „Историческо наследство и градски пейзажи". От 14.00 часа ще бъдат представени и филмите, включени в програмата на фестивала "На източния бряг на Европа."

В програмата на туристическото изложение е предвидена и изложба, на историческия музей в Несебър, която ще бъде отворена за посетители от 18.00 часа.

Припомняме, 60 български изложители от 18 държави участват в Седмото издание на Международното туристическо изложение ''Културен туризъм'' във Велико Търново.

Тази година българските изложителите са два пъти повече от миналата година. В това число влизат туристическите информационни центрове, общини, туроператори и хотели.

Изложението ще продължи до 17 април, а програмата е изключително богата. Интересни тази година ще бъдат кръглите маси, както и годишната среща на кметовете, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, която ще се проведе в петък.