Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на изпълнителния директор на София Тех Парк АД за класиране на участниците и избор на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Инженеринг на обект „Иновационен форум", реализиращ се по проект

„Научно-технологичен парк", който се изпълнява по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г.", по жалбата на ДЗЗД ПАРК СИТИ.

Проучването по преписката установи, че оценителната комисия е отстранила незаконосъобразно жалбоподателя от участие в процедурата.

Съгласно одобрената методика за оценка на предложенията, при констатирано несъответствие по подпоказател П 2.1. „Технологична последователност на процесите и дейностите", част от техническите предложения, комисията следва да присъди минимален брой точки по съответния подпоказател, а не да отстрани изцяло офертата. Доколкото комисията за провеждане на процедурата следва да прилага методиката съобразно изискванията в документацията, отстраняването на жалбоподателя представлява нарушение на процедурата за избор на изпълнител.

КЗК връща обществената поръчка от етап разглеждане на техническите предложения съобразно мотивите в решението.