Комисия за защита на конкуренцията разреши придобиване на пряк съвместен контрол върху AMSA Steel Service Centre LTD - Република Южна Африка, от страна на Mitsui&Co.UK PLC - Обединено Кралство.

Страните по концентрацията осъществяват производство, обработка и търговия със стоманени продукти, желязо, цветни метали и др. Към момента, целият капитал на АМSA е собственост Arcelor SSC - представена на българския пазар чрез  „Арселор Дистрибюшън България" ЕООД. Mitsui&Co.UK PLC присъства в България, посредством „Мицуи енергийни проекти" ЕООД. След сключването на сделката Mitsui ще притежава 35% от акциите на AMSA.

Анализът на КЗК сочи, че на територията на България, пазарният дял на дружествата е значително под установения праг за господстващо положение.

Целта на предстоящото сливане е да превърне AMSA в обслужващ център за стомана в Република Южна Африка и да предостави по-добро обслужване на клиентите в този район.

Комисията счита, че планираната концентрация не би могла да повлияе върху конкурентната среда на разглеждания отрасъл в България