Нова телевизия беше определена за рекламодател на годината на Фестивала на рекламните агенции в Албена. Тази награда се връчва за първи път на иначе традиционния форум.

Освен големия приз, рекламната агенция „Ню момент, ню айдиъс" - основен партньор на медията и провъзгласена от експертите за агенция на годината - взе още пет награди за кампании, с които са промотирани предавания на Нова телевизия.

Журито отличи с първа награда за телевизионна реклама клиповете на новинарската емисия „Календар". Втората награда в същата категория е отново за „Ню момент". Тя беше присъдена за клиповете, промотиращи втория сезон на култовото риалити шоу Биг Брадър.

 Още няколко награди грабна агенцията заради изключително провокативната си и креативна работа по популяризирането на шоуто. Първа награда в категорията кампании отиде при колегите ни от „Ню момент" за ВИП Брадър.

Рекламната стратегия на „Ню момент" за ВИП Брадър във вестниците пък взе Сребърно отличие в категорията пресреклама. Въз основа на тези и други постижения журито определи „Ню момент" за агенция на годината и присъди току що учредената награда Рекламодател на годината на Нова телевизия