В рамките на работното посещение на министър-председателя Сергей Станишев в Москва на 8 май ще се подпише Споразумение между правителството на Република България и правителството на Руската федерация за сътрудничество в областта на туризма, съобщават от Държавната агенция по туризъм.

Споразумението ще бъде подписано от председателя на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова и ръководителя на Руската федерална агенция по туризъм Владимир Стржалковский.

С оглед активизиране на отношенията на двете страни в областта на туризма споразумението предвижда по-активен обмен на информация по отношение на законодателството, системен обмен на статистическа информация за туризма, партньорство в областта на рекламата и взаимно популяризиране на туристическия продукт на двете държави.

Документът предвижда и по-активен обмен на журналистически групи, фокусирани върху развитието на туризма, активно участие в туристически форуми, осъществявани с подкрепата на  двете държави, както и  партньорство между двете страни в рамките на Световната организация по туризъм.