***
ДКЕВР ще обсъжда цената на природния газ. От „Булгаргаз" настояват за драстично увеличение на цената на суровината.

***
От 11.00 ч в сградата на Министерството на труда и социалната политика ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което ще бъде обсъдено предложеното от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране увеличение на цените на природния газ с 28 процента, считано от 1 октомври. Заседанието ще бъде ръководено от вицепремиера Емел Етем. Ще участват представители на национално представителните работодателски и синдикални организации.

***
Делегацията на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент ще се срещне с министъра на правосъдието Миглена Тачева и със заместник-министрите на финансите Димитър Ивановски и Любомир Дацов. В 11.45 часа, в зала „Запад" на Народното събрание, делегацията на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент ще се срещне с председателя на подкомисията за усвояване на средствата от ЕС към Комисията по европейските въпроси Радослав Иванов и с председателя на Сметната палата Валери Димитров.
По-късно европейските парламентаристи ще се срещнат със заместник-главния прокурор Валери Първанов и с министъра на финансите Пламен Орешарски.

***
Делегацията на Комисията по регионално развитие на Европейския парламент ще се срещне в 9.00 часа, в зала „Изток" на Народното събрание с членове на Комисията по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство, подкомисията за усвояване на средствата от ЕС към Комисията по европейските въпроси и Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание. Програмата на посещението предвижда в 10.30 часа, в зала „Изток" среща с министъра на финансите, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на транспорта, министъра на околната среда и водите и висши държавни служители, работещи по регионалната политика и структурните фондове.
В 13.00 часа председателят на комисията по регионално развитие на европейския парламент Херардо Галеоте ще направи изявление за медиите.


***
Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 15.30 ч., с делегация на Комисията по регионално развитие към Европейския парламент. По време на срещата ще бъдат обсъдени проекти, по които Столична община кандидатства за европейско финансиране. Срещата ще се състои в Официалната зала на общината.

***
От 11.00 ч. Националният филмов център ще даде пресконференция в пресклуба на Софияпрес на тема: "Предстоящият 28-ми Фестивал на българския игрален филм „Златна роза".

***
Конференция на тема: "Изпълнение на програмата "Активни услуги на пазара на труда", организирана от Агенцията по заетостта, ще бъде открита от 10.00 до 12.00 часа в зала "Триадица" на гранд-хотел "София" (ул. Гурко № 1).

***
В Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се проведе "Ден на отворени врати". Експерти от Главна дирекция "Програмиране на регионалното развитие" към министерството, от 09.00 до 17.00 ч., в зала "Пресцентър" ще дават консултации и разяснения на въпроси свързани с Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г.


***
От 14,00 часа в "Шератон София Хотел Балкан", зала "Рила", на пресконференция в. Пари ще представи първия в България конкурс за най-активна компания в областта на CSR. Партньори на инициативата са МТСП, Национална асоциация Партньорство за социално отговорен бизнес, UNDP, Асоциация на индустриалния капитал в България.

***
Националното сдружение недвижими имоти е инициатор за създаването на технически комитет по стандартизация към Българския институт за стандартизация (БИС/ТК). Учредителното събрание ще се проведе на 30 септември в сградата на БИС.