В МРРБ се проведе работна среща за обсъждане на строителството на втората тръба на тунела на обходния път на гр. Дупница. Проектът се изпълнява по програма ФАР - ТГС България Гърция и е на стойност 5,5 млн. евро. МРРБ удължи срока за неговото завършване с 9 месеца и сега той е до декември 2007 година.

Експерти от Минно-геоложкия институт, УАСГ и инженери дадоха предписания за вида на необходимите допълнителни строителни работи и технологията, която трябва да се спазва, за да се гарантира устойчивостта на ската, под който минава тунелът.

Мнението на експертите е поискано от МРРБ, за да се гарантира стабилността на транспортния коридор София -Солун в пътната му и железопътната му части.

До 10 дни трябва да се приеме работна програма съвместно с главния изпълнител на обекта - турската компания "ТИНСА - ЕРКО", каза зам.-министър Димчо Михалевски.

В програмата трябва да са включени конкретизирани стойности на строителните работи и влизането на специализирани подизпълнители за довършване на обекта.

При изпълнението на тези срокове се гарантира, че до края на годината ще бъдат завършени пробивните работи и втората тръба на тунела ще бъде пусната в действие в рамките на първите 3 месеца на 2008 г., каза Димчо Михалевски.