В Министерството на транспорта се проведе Дванайстото редовно заседание на Секторния под-комитет за наблюдение (СПКН) в сектор „Транспорт" по Програма ФАР.

В него взеха участие представители на Делегацията на Европейската комисия, изпълнителните агенции, Националния фонд и Националния координатор на помощта.

Участваха и представители на Бенефициентите по проектите - ИА „Морска администрация", ИА „Железопътна администрация", НК "Железопътна инфраструктура", ИА „Автомобилна администрация" и Фонд „Републиканска пътна инфраструктура".

По време на срещата беше обсъден напредъка на 19-те проекта, включени в сектора.

От тях 6 проекта са свързани с институционално изграждане и укрепване на административния капацитет на бенефициентите, а 13 са инвестиционните проекти за изграждане, рехабилитация и реконструкция на базисна транспортна инфраструктура.

Изпълнителни агенции на проектите са Централното звено за финансиране и договаряне (ЦЗФД) в Министерството на финансите и ИА „Програма ФАР" в МРРБ.

Бенефициентите докладваха за напредъка на проектите за периода май - октомври 2006 г.

Разгледано беше също и общото състояние на сектора за наблюдавания период. По време на дискусията се обсъдиха и приеха адекватни действия, насочени към подобряване на изпълнението на проектите в частност и на сектора - като цяло.