Модна къща "Маркам" е направила първи продажби на облекла със своята марка в Германия, съобщи управителят на русенската компания Камен Обрешков, цитиран от ruseinfo.net.

Пробивът на един от най - консервативните пазари в Европа е направен след ревюто на Markam Fashion в Дюселдорф по време на модното изложение CPD - едно от на й- големите в света. В момента се водят преговори с две германски фирми за откриване на представителства, позиционирани в различни региони на федералната република.

Миналата година "Маркам" приключи изключително успешно турне за представяне на новата си колекция есен/зима '09, като изнесе ревюта в Бърно и Москва. За международния ден на жената 8 март бе организирано и представяне на лятната колекция в Прага.

През последните години Markam Fashion изгради представителства в почти цяла Европа, Русия и САЩ. През април ще бъдат отворени първите два магазина на марката в северната ни съседка, където правата за разпространение са дадени на румънски партньор по силата на договор за франчайз. Първият от тях ще бъде в Букурещ, а вторият - в Бузъу.

"Маркам" си поставя амбициозната цел да удвои продажбите на облекла със собствена марка през тази година, като от 25 000 броят им нарастне на 50 000, съобщи Обрешков.