Продължава прегледът на работата на областните управители, заяви на пресконференция след правителственото заседание министър-председателят проф. Георги Близнашки. Той информира медиите за освобождаването на областните управители на Стара Загора, Варна и Перник и назначаването на тези длъжности съответно на Димитринка Петрунова, Стоян Пасев и Бойка Петрова.

Премиерът отбеляза, че това са млади хора, които досега не са били пряко ангажирани с политическа дейност. „Опитваме се да внесем коректив, да подобрим работата на областните управи и да внесем спокойствие, че ще се отиде към едни свободни и честни избори", добави проф. Близнашки.

На днешното правителствено заседание за председател на Националния съвет за тристранно сътрудничество беше определен вицепремиерът Йордан Христосков.

Представител на правителството в НСТС ще бъде и министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов.

„С това решение правителството дава знак, че социалният диалог може да бъде осъществяван на най- високо ниво", подчерта вицепремиерът Христосков. Той напомни, че съгласно Кодекса на труда, всички проекти на актове на МС, които касаят индустриалните и в частност трудовите и осигурителните отношения, трябва да бъдат съгласувани със социалните партньори.

Министърът на здравеопазването Мирослав Ненков оповести пред медиите правителственото решение, с което заместник-министърът на здравеопазването Лидия Нейчева е определена за представител на Министерството на здравеопазването и председател на Комисията по прозрачност. Министър Ненков отбеляза и промените на представители на държавата в Надзорния съвет на НЗОК.