Три са отворените оферти на участниците в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Избор на изпълнител на проучвателно-проектантски работи и строителство на обект". Проектът е по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите" и се финансира изцяло със средства от републиканския бюджет.

Обществената поръчка е за:

• Проучвателно-проектантски работи и строителство /инженеринг/ на път II-37 АМ „Тракия" - Пазарджик от км 117 до км 124 на обект: Изграждане на път II-37 АМ „Тракия" - Пазарджик от км 117 до км 124. Начало на участъка е в края на с. Гелеменово, а краят е при кръстовището с ул. „Стоян Ангелов" в гр. Пазарджик. Дължината на участъка е 7.275 км.

• Проучвателно-проектантски работи и строителство /инженеринг/ на път II-37 Пазарджик - Пещера - „Западен обход на гр. Пазарджик" - I-ият етап е в участъка между бул. „Ал. Стамболийски" и ул. „Любен Боянов" - от км 125 до км 127.

Отворени са офертите на:

• Лена Енженярия и Конщрусойш А. Д.;
• ДЗЗД „Пътища Пазарджик 2014", в което участват: „ПСТ Холдинг" ЕАД, „Виа План" ЕООД, "АБ" АД и „Пътстройинженеринг" АД;
• ДЗЗД „Агромах-Еко Хидро 90", в което участват: „Агромах " ЕООД и „Еко - хидро - 90".

Индикативната стойност на поръчката е 13 млн. лв. без ДДС. Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта.