След жалбата, която М-Тел пусна в Комисията за защита на конкуренцията срещу конкурента си Вивател по повод директното сравнение на предлаганите пакети за мобилен пренос на данни, от мобилния оператор БТК Мобайл отговориха веднага с контра информация.

„Направеното сравнение на услуги отговаря на законовите изисквания. Предвидените в нормативните актове разпоредби са спазени, а представената информация в сравнителната таблица е вярна и по никакъв начин не накърнява интересите на конкурентите на vivatel."

Според представителите на БТК Мобайл не може да се говори за наличие на нелоялна конкуренция, тъй като в рекламата компанията не приписвала "несъществуващи качества на собствената услуга и съответно несъществуващи недостатъци на сравняваните услуги."

Не приписваме и не коментираме качествата на услугите, не сме публикували неверни данни, твърдят от Вивател, цитирани от IDG.bg.

Сравнението е направено на база на публично известна и вярна информация, като се съпоставят истинските цени на услугите, без да се прави коментар или намек за качеството им.