Националната занаятчийска камара на България, Занаятчийска камара Кобленц – Германия и Балканското бюро за подпомагане на средното съсловие организират утре, 11 март, в хотел Хилтън София, международна тържествена среща под надслов: "Здравей Майсторе! Добре дошъл в Европа!".

Във форума ще участват занаятчии и представители на организациите на занаятчийското средно съсловие от България, Румъния, Македония, Албания. Сред официалните гости на тържествената среща на българските майстори-занаятчии и техните колеги от Югоизточна Европа, ще бъдат кметът на град София Бойко Борисов, представители на правителството, посланикът на ФР Германия Михаел Гайер и посланикът на Република Австрия д-р Клаус Фабиан.

Почетният консул на България в Райнланд-Пфалц и главен изпълнителен директор на Занаятчийска камара Кобленц д-р х. к. мулт. Карл-Юрген Вилберт, председателят на Националната занаятчийска камара Рангел Чолаков и посланик Михаел Гайер ще дадат пресконференция в 10.00 часа в зала Мусала на хотел Хилтън.

Официалното откриване е в 11.00 часа.

В рамките на срещата ще бъде подписан меморадум за съвместна работа на организациите на занаятчийството от Югоизточна Европа по синхронизиране на критериите за майсторския изпит и взаимно признаване на майсторското свидетелство.