Германският производител на спортни стоки Adidas обвини американската компания Tesla в плагиатство заради логото на новия автомобил Model 3.

Както съобщава специализираното издание Autoblog, популярната в цял свят компания смята, че емблемата на новия модел на Tesla " може да предизвика объркване" заради трите черти, изобразени на нея.

Adidas е подготовил съответния съдебен иск, но Tesla оперативно измени емблемата на Tesla Model 3. Производителят на електрически автомобили замени трите черти с цифрата 3, с което конфликтът бе потушен.

Мъск е удивен: Предварителните заявки за Model 3 достигнаха 400 000   

Мъск е удивен: Предварителните заявки за Model 3 достигнаха 400 000  

Доставките ще започнат чак в края на 2017 г.

Tesla Model 3 вече бе причина и за друг скандал. В началото се предвиждаше нискобюджетният автомобил на компанията да се казва Model E. По думите на Илоk Мъск буквата E много добре се вписвала сред другите модели на компанията с индекси - S и X.

"Аз исках между тях да стои буквата E, за да се получи думата SEX. Но Ford реши да ни съди, заявявайки, че вече е регистрирал Model E.Това ни накара да търсим ново лого за модела", обяснява иновативният предприемач.

Tesla отлага производството на Model 3 с една година?

Tesla отлага производството на Model 3 с една година?

Някои клиенти могат да чакат колите си 5-6 години

Tesla планира да започне серийно производство на най-евтиния си електромобил Model 3 на 20 февруари тази година. Като отначало от поточната линия на завода в калифорния ще слезе малка серия, а масовото производство ще започне лятото.

По-рано Мъск бе заявил, че планира продажбите да започнат през юли, но според повечето наблюдатели стартът ще бъде отложен за по-късно.