Един от най-големите китайски производители на смартфони - Xiaomi, готви представянето на свой модел безпилотен автомобил в понеделник. Технологичната компания е публикувала загатваща реклама в социалните медии, като се посочва, че тайната ще бъде разкрита на 12 декември.

Рекламата включва снимка на отпечатъци от автомобилни гуми, като се намеква за някои характеристики на автономните коли, твърдят в своята интерпретация от NDTV, цитирани от Business Insider.

Все още няма конкретна информация за продукта, който трябва да се появи в понеделник. През лятото на тази година от Xiaomi показаха своето електрическо колело QiCycle. Някои смятат, че ще се появи наследникът на този продукт. Други обаче са уверени, че това ще е автомобил.

След основаването си през 2010 година китайската компания успя да се разрастне много бързо благодарение на продажбите на бюджетни смартфони.

Преди дреме тя беше най-скъпият старт-ъп в света в размер на 46 милиарда долара. През 2015 година обаче пазарната стойност на производителя спадна заради по-слаби от очакваното финансови резултати.