Суперавтомобилът Koenigsegg Jesko, известен още като "най-бързата кола на света", скоро ще се продава и в България. Шведският производител обяви, че ще отвори официален шоурум на луксозната марка в София.

Хиперколите ще бъдат изложени в големия център до мол "Парадайс" в столицата, където в момента се продават и сервизират автомобили на BMW, MINI и Rolls-Royce.

От новия модел на Koenigsegg-Jesko, ще бъдат произведени само 125 бройки, като каталожната цена започва от €3 милиона. Колата е супер ексклузивен хиперавтомобил, който след години на разработка и на ръчно производство, започна доставките на версията Absolut с много нисък аеродинамичен коефициент на съпротивление (0,278).

Lamborghini представи своя нов флагмански суперавтомобил (Видео)

Lamborghini представи своя нов флагмански суперавтомобил (Видео)

Revuelto, който ще замени Aventador е първият plug-in хибрид на марката

Шведският производител на хиперколи стана световно популярен със своя модел Agera RS. Колата беше най-бързият сериен автомобил в света, способен да достигне максимална скорост от 474 км/ч.

Колкото до новия Jesko, той ема има V8 мотор с мощност 1280 к.с. заедно с най-съвременна деветстепенна трансмисия, която е собствено производство.

До края на 2024 година ще излезе и моделът Jesko Absolut. Пред това, на пистата суперколата ще се опита да победи рекорда на SSC Tuatara, надвишаващ 455,3 км/ч.