Като един от шефовете на Google, Лари Пейдж не е точно средностатистически човек. Той отдавна е милиардер и това е напълно разбираемо, имайки предвид, че търсачката и всички свързани с нея продукти и услуги днес се ползват от стотици милиони хора по целия свят.

Това обаче не е достатъчно за Пейдж, който вече търси развитие и в друга посока -

Летящите автомобили

В последно време много хора твърдят, че летящите автомобили ще се появят на пазара в идните години. В интерес на истината, такива твърдения има още от 50-те години на миналия век, но реалността е друга - едва сега летящите автомобили изглеждат като нещо постижимо.

Лари Пейдж също е убеден, че съвсем скоро на пазара ще се появят такъв тип превозни средства. А увереността му е толкова голяма, че в момента самият той е замесен в цели три водещи проекта за бизнес с летящи автомобили.

Според технологичното издание The Verge, той е акционер в компанията Kitty Hawk, която съвсем наскоро представи концептуално двуместно летящо такси. Неотдавна същата компания експериментира и с едноместно летящо превозно средство, което може да видим на снимките и видеото.

Снимка 369707

Източник: YouTube

Нещо повече, през 2010 г. Лари Пейдж основа компанията Levt Inc. съвместно с професора от Станфорд Илан Кроу. През 2011 г. фирмата смени своето име на Zee.Aero, а основното й занимание е проектирането и разработката отново на летящо такси.

Пейдж инвестира и в канадската фирма SkyKar, която придоби през 2014 г. за около 10.5 млн. долара и сменя името й на Opener. През 2009 г. основателят на фирмата Маркус Ленг пръв представя прототип на летящ автомобил, а две години по-късно същият полита за пръв път.

Снимка 369706

Източник: YouTube

За шеф на трите компании е назначен Себастиан Трун, който до този момент отговаря за картографския бизнес на Google, както и за проекта за разработка на безпилотен автомобил. В резултат именно на усилията на Трун и трите - Opener, Zee.Aero и Kitty Hawk, се развиват много успешно и напредват със своите проекти.

Дали и кога летящите автомобили ще се превърнат в масово явление, само времето ще покаже. Сигурно е само, че ако това се случи, Google със сигурност отново ще бъдат в челните редици.