Чешката марка Skoda представи концептуалния кабриолет Sunroq, създаден въз основа на кросоувъра Karoq. В проекта по разработването на автомобила са взели участие 23-ма студенти от училището на Skoda в чешкия град Млада Болеслав. 

Работата по автомобила е започнала през октомври 2017 г., когато група ученици, водени от техните учители, започват разработване на дизайна на кросоувър кабриолет. Окончателният проект е бил одобрен през януари тази година. 

Кабриолетът Skoda Sunroq запазва габаритите на оригиналния модел, само че няма покрив, а в същото време задните врати са запазени. Но концептуалният автомобил се оказа по-нисък от стандартния кросоувър, тъй като конструкторите са използвали спортни амортисьори от Skoda Octavia RS. 

Освен това формата на предните колони и дръжките на вратите е променена. И накрая, концептуалният кросоувър е използвал специално осветление, като в тъмното върху земята се проектират емблемите на компанията. 

Крос-кабриолетът е оборудван с 1,5-литров турбодвигател, чиято мощност не е посочена. Моторът позволява на автомобила да ускори от 100 км/ч за 8,4 сек. Максималната скорост е 204 км в час. 

Концептуалният автомобил Skoda Sunroq ще бъде петият проект, който е поверен на учениците на чешката марка. Например, през 2017 г. те разработиха специална версия на компактния автомобил Citigo, който се превърна в електрическо плажно бъги.