Американският производител на електромобили Tesla създава модели, предназначени за деца.

Radio Flyer, която прави популярните в САЩ малки червени вагони и триколки, обяви на сайта си, че скоро ще започне да доставя миниатюрни коли Tesla Model S за деца на цена от 499 долара за брой, предаде СNN.

Вече могат да се правят предварителни поръчки, а доставките ще започнат през месец май.

Едноместните колички са създадени в сътрудничество с Tesla и са предназначени за деца между 3 и 8-годишна възраст. Те ще бъдат налични в три цвята: червен, син и „среднощен сребрист металик”. Малките автомобили разполагат със специални литиевойонни батерии, които се зареждат по-бързо и издържат по-дълго време, отколкото другите коли за деца, зареждани с батерии.

„Този бебешки Model S наистина е доста забавен”, написа главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в Twitter.

Детските автомобили имат работещи фарове, „просторен интериор” и багажник в предната част. Могат да достигнат скорост от 9,6 км/ч.

Купувачите имат възможност да закупят премиум батерии, специални регистрационни номера и малки покривала.

А за възрастни Tesla към момента предлага само два модела: Model S и новия Model X. Първият започва на цена от около 75 000 долара.

Американският производител ще започне да приема резервации и депозити за Model 3 на 31 март. Това е „по-евтиният” електрически автомобил на Tesla и се очаква да струва приблизително 35 000 долара.

Tesla пуска най-евтиния си модел

Tesla пуска най-евтиния си модел

Става и за българския джоб