Американският автомобилен производител Tesla е на крачка от това да разкрие цените на Model 3 в Китай. Това е очаквано предвид факта, че съвсем скоро колата, произведена във фабриката в Шанхай, ще бъде на пазара.

Компанията на Илън Мъск възнамерява да направи съобщение за правения в Китай Model 3 на 31-ви май. Това става ясно от пост в социалните мрежи, където Tesla призовава потребителите да познаят цената на родния вече автомобил преди официалното обявяване, пише Bloomberg.

От компанията обсъждат ценови интервал между 300 000 йени (43 400 долара) и 350 000 йени преди субсидиите, пише Bloomberg. Крайната цена е все още въпрос на обсъждане. От Tesla са отказали да коментират преди официалното изявление на 31-ви май.

Въпреки че и сега Model 3 се продава в Китай, Tesla внася всички коли от САЩ, за които няма субсидии от китайското правителство, но има високи мита за внос.

Tesla намали цените на автомобилите си Model S и Model X

Tesla намали цените на автомобилите си Model S и Model X

Новите цени са с 3000 и 2000 долара по-ниски

Сега тяхната цена започва от 377 000 йени, като тя покрива митата за внос и допълнително добавените такси според уебсайта на компанията.

Tesla разчита на фабриката си в Шанхай, която по план трябва да започне производство тази година, за да засили позициите си на пазар, изобилстващ от електрически автомобили.

Местното производство на Tesla на най-големия автомобилен пазар в света ще помогне на компанията да избегне високите мита за внос и да ускори сроковете си за доставка.