Японският производител Toyota инвестира 90 милиона евро в освежаване на популярния си модел Yaris. На практика, основата на автомобила остава същата, но общо 900 части са променени или подменени.

Благодарение на по-голяма и изразителна предна част, колата изглежда малко по-голяма от преди, но в действителност промяна в размерите няма. Освен нова радиаторна решетка откриваме променена графика на светлините, които използват LED технология, както и няколко нови екстериорни цвята заедно с нови дизайни за колелата.

Снимка 277412

Източник: toyota.com

Интериорът също придобива нови цветове и тапицерии, както и нови бутони и превключватели. Може би най-голямата новост е 4.2-инчов дисплей, който е сериен от ниво на оборудване Mid.

Под ламарините се крие новият 1.5-литров агрегат на марката, който заменя досегашния 1.33. Мощността е 111 к.с., които стигат за ускорение от място до 100 км/ч за точно 11 секунди. Двигателят е нов, а освен това и захващането към купето му е променено с цел по-ниски вибрации и шум.

През следващия месец, в рамките на изложението в Женева, ще видим и новия флагман в семейството на Yaris. Става дума за спортна версия, която ще разполага с мощност от над 200 конски сили, информира AutoClub.