Toyota разсекрети новото поколение на популярния си седан Corolla. Публичният дебют на автомобила ще бъде на изложението в Лос Анжелис в края на ноември. Продажбите на новия модел в световен мащаб започват в началото на следващата година, по предварителна информация цената на автомобила ще започне от $20 000. 

Снимка 389913

Източник: Toyota

Дванайстото поколение на седана е построено върху платформата TNGA, която се използва също и от Prius и C-HR. Дължината на автомобила е 4640 мм, ширината е 1780 мм, а междуосието - 2700 мм. Колата получава независимо предно окачване MacPherson и многозвенно отзад. 

Автомобилът е оборудван с LED фарове, нова радиаторна решетка и 18-цолови джанти. Като цяло дизайнът на новия модел повтаря едноименния хечбек, представен на автоизложението в Ню Йорк през март. В салона са монтирани информационно-развлекателна система Entune 3.0 и 7-инчов сензорен дисплей. При желание клиентите могат да получат 8-инчов екран.

Снимка 389912

Източник: Toyota

 

Двигателната гама на седана ще варира в зависимост от пазара. Сред общия за всички е 2,0-литров четирицилиндров бензинов мотор. Мощността на силовия агрегат е 170 конски сили. Освен това клиентите ще имат на разположение и 1,8-литров бензинов двигател с мощност 140 конски сили. 

Снимка 389911

Източник: Toyota

Освен това се очаква и хибридна версия на новата Corolla.

И тази година най-вероятно Toyota Corolla ще запази титлата на най-продавания модел на световния пазар. За шест месеца японският седан е реализирал 610 661 единици, с 0,4% по-малко от година по-рано.