Toyota Corolla може да не е най-вълнуващият автомобил в света, но нека бъдем абсолютно честни и да признаем, че претенциозните шофьори представляват само малка част от пазара на нови автомобили. По-голямата част от купувачите търсят надеждно, икономично и практично превозно средство, достъпно за портфейла

А Corolla пасва идеално на тази схема. Именно затова моделът се произвежда от 55 години, обхваща дванадесет поколения и сега празнува заслужено празнува важен етап от своето съществуване.

Toyota очаква 14% ръст на печалбата въпреки недостига на чипове

Най-големият автопроизводител очаква 14% ръст на печалбата въпреки недостига на чипове

Компанията успя да се справи поради високите си запаси

Моделът Corolla на японската марка Тoyota, чието производство започва през 1966 г., държи титлата на най-продавания автомобил в историята повече от 20 години.

Компанията Toyota продаде 50-милионния автомобил от модела Corolla, който се произвежда повече от половин век. Това съобщи Motor1 позовавайки се на пресслужбата на японската марка.

Така Corolla затвърди позицията си в класацията на най-продаваните автомобили в историята, която оглавява от 1997 г. насам. Най-близкият преследвач в лицето на Volkswagen Golf, който се появи 8 години по -късно от Corolla, все още не е достигнал 40 -те милиона марки продадени автомобили.

Моделът Corolla, който се сглобява в 12 фабрики, е официално представена на пазарите в повече от 150 страни. Както отбелязват от автомобилния производител, средно в света едно копие на модела се купува на всеки 28 секунди.

Toyota представи тайнствения SUV Corolla Cross 4х4 (Видео)

Toyota представи тайнствения SUV Corolla Cross 4х4 (Видео)

Кросоувърът ще се предлага и с хибриден задвижване на четирите колела силов агрегат

В момента Corolla се предлага в различни модификации, включително седан, комби, купе и хечбек. Освен това от лятото на 2020 г. моделът има крос-версия с просвет, увеличен до 161 мм, както и с хибридно електрическо задвижване.

Очаква се също така моделът скоро да получи има спортна модификация GR Sport с 1.6-литров трицилиндров турбо двигател, развиващ мощност от 300 конски сили.