Гамата от SUV модели на Volkswagen ще се обогати с нов представител през 2018 година - субкомпактен кросоувър, създаден на платформата на популярния Polo. Германският гигант вече подсказа за такъв модел миналата година, когато показа в Женева концептd T-Cross Breeze.

Серийният модел обаче ще е закрит, с пет врати, но ще е със същите размери като T-Cross Breeze - смята се, че дължината му ще е малко над 4,1 метра.

Сегментът на субкомпактните кросоувъри се радва страхотен интерес на пазара в Европа и конкуренцията там е повече от сериозна: Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot 2008 и Opel Mokka са само част от сериозните претенденти, пише AutoGlub.

Що се отнася до двигателите, то гамата ще е същата като при Polo - бензинови и дизелови мотори с 3 и 4 цилиндъра, като мощността им обхваща диапазона от 75 до над 200 конски сили.

Най-вероятно, серийната версия на T-Cross Breeze ще се предлага и с новата хибридна система, която се очаква в близко бъдеще да смени при VW дизеловите мотори с обем 1,6 литра. Тук работят съвместно двигател с вътрешно горене - 3-цилиндров бензинов агрегат и електромотор с мощност 15 kW, като малко по-късно се очаква мощността на електрическия двигател да бъде удвоена.