В Германия започна производството на първия електрически SUV от Volkswagen, предава CNN. ID.4 ще бъде произвеждан в завода в Цвикау, който премина през инвестиция от €1,2 млрд. и ще може да произвежда по 300 хил. електромобила годишно.

ID.4 ще помогне на VW да се състезава с Tesla, която вече предлага два SUV модела - Model X и Model Y. Audi, луксозният бранд на групата Volkswagen, произвежда електрическия SUV e-tron в Брюксел от края на 2018 г.

Ралф Бранщатер, директор на VW, заяви, че SUV моделът първоначално ще бъде продаван в Европа и Китай, а производството за САЩ ще започне през 2022 г. в щата Тенеси.

ID.4 ще може да изминава до 500 км. с едно зареждане на батерията. Световната премиера се очаква през септември.Германският концерн, който притежава и Porsche, Bugatti, Skoda, Lamborghini и SEAT, планира да инвестира €33 млрд. в електрическа мобилност до 2024 г. с надеждата да произвежда 1,5 млн. електромобила до 2025 г.

ID.4 е вторият електромобил, изграден на новата платформа MEB. Първият е ID.3 - еквивалент на Golf за електрическата ера.

Volkswagen разкри чертежите на новия пълен с технологии за живот на открито Caddy Mini Camper

Volkswagen разкри чертежите на новия пълен с технологии за живот на открито Caddy Mini Camper

Той се очаква да бъде официално представен през септември и пуснат в продажба до края на годината