През  януари и февруари Летище Софияпродължава положителната тенденция, с която приключи изминалата година. О

бщият брой на преминалите пътници през двата терминала е 641 807, което е с 14% или с 80 хил. души повече спрямо същия период на миналата година. Със 17% са се увеличили пътуващите по редовни международни линии в резултат на откритите през лятото на предходната година нови директни маршрути. 

През този зимен сезон две за първи път традиционните туристически полети – тези на английската авиокомпания Thomas Cook се изпълняват като редовни линии, а не като чартър. 

От началото на годината 7 045 са кацналите и излетели самолети на летище София, което е увеличение от 10% на годишна база. И тук най-голям ръст – от над 13 %, отбелязват международните редовни линии. 

Положителна тенденция се запазва и по отношение на обслужените през летище София товари, които са  нараснали с 12% при обработени 2 974 тона за януари - февруари 2016 г. Увеличението се дължи на по-големите обеми, превозени с товарни самолети (+22%), докато по редовните пътнически линии се запазва нивото от предходната година. 

Летище София ще посрещне лятното разписание на полетите, което влиза в сила от 27 март 2016 г., с 4 нови директни маршрута до Аликанте, Осло/Торп, Хамбург/Любек и Бирмингам. През април Ryanair започва своята редовна програма от София до Пиза и до Лондон.