„Господарка на злото" и „Пазители на Галактиката" се завръщат в най-големия онлайн магазин. Amazon.com изглежда е близо до уреждането на двумесечния си спор с Walt Disney, по време на който гигантът в онлайн търговията спря предлагането на предварителни поръчки на DVD-тата на Disney. Сред обсъжданите въпроси по казуса са цените, промоцията на уебсайта на Amazon и въпроси за това кой покрива разликата, когато Amazon губи пари, за да отговори на цените на конкурентите си, пише bgonair.bg.

Детайли за преговорите не са разкрити до момента и все още не е ясно дали двете компании са финализирали новия си дългосрочен договор или просто са стигнали дотам, че Amazon е решила да отстъпи. Проблемите между Disney и Amazon започнаха в началото на август.

През пролетта пък подобен сценарий се разигра между Amazon и Time Warner и трая няколко седмици. Предварителните поръчки на филмите на Warner Bros. отново станаха достъпни в сайта в края на юни, след като компаниите постигнаха прогрес в преговорите си, макар че все още не са изгладили всички подробности.

Amazon продължава преговорите за сключване на договор и с издателство Hachette Book Group, подразделение на Lagardere, свързан с цените на електронните книги. За да накара компанията да се съгласи с нейните условия, сайтът забави доставката на голяма част от заглавията на Hachette, намали цените и ограничи предварителните поръчки. Amazon настоява повечето електронни книги на издателството да се продават за $9,99, докато Hachette твърди, че е свободна да определя сама цените на заглавията си, както намери за добре.

Проблемите с подновяването на договорите с доставчиците не са нещо ново за Amazon, но през последната година те добиват все по-голяма публичност, отколкото в миналото.