Родната Delta.BG става първата българска компания в областта на облачните и хостинг услуги, която подписа официално партньорство с гиганта Equinix - най-големият доставчик на колокационни услуги и центрове за данни в света.

Партньорството позволява на клиентите на Delta.BG да се възползват от предимствата, предоставяни от Equinix, включително възможността да разгърнат своята дигитална инфраструктура в световната мрежа на компанията от над 200 взаимосвързани центрове за данни в 55 различни метрополиса на 5 континента. Технологичният гигант дава гаранция за непрекъсната работа от 99,999%.

Equinix е глобална платформа за дигитален бизнес, с над 9 700 клиенти и с най-популярните доставчици на мрежови, облачни и IT услуги в една платформа. Партньорите ѝ включват най-високо ниво на доставчици на иновативни и доказани технологии, като Google Cloud, Amazon Web Services и IBM Cloud. В България гигантът има два центъра за данни.

Equinix отвори втори център за данни в София за $19 милиона

Американски IT гигант отвори втори център зa данни в София за $19 милиона

Клиентите в България са над 100

Предимствата за клиентите на Delta.BG включват и възможността да поставят сървърите си на сигурно място, осигурено от центровете за данни на International Business Exchange на Equinix, и директно да се свързват с облачни услуги от рода на Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure, SAP Cloud или IBM Cloud. Те могат да бъдат свързани с тези дигитални екосистеми чрез директни оптични връзки и да комуникират в реално време с максимална скорост и изключително ниско времезакъснение. "Това позволява по-лесна трансформация на търговските процеси, взаимодействие с клиентите и възможност за локална обработка на данните, като комбинират най-съвременните технологии с достъп до хъбове, позиционирани в световните метрополиси, ползвайки широка гама от мрежи, потребителски устройства и бизнес възможности", посочват от родната компания.

"Ние сме много горди от факта, че Equinix ни избра за партньор. Това за пореден път засилва лидерската ни позиция по отношение на качеството на услугите, които предлагаме. Има много предимства от това да имаш изцяло български партньор, какъвто сме ние, като същевременно и нашият бизнес ще може по-лесно да се възползва от всички услуги на Equinix по света. Това партньорство е чудесна възможност и потенциал за нас, тъй като ние планираме да навлезем на чужди пазари и да помогнем на нашите български клиенти да се развиват на световния пазар", казва Драгомир Желев, собственик и управител на Delta.BG.

"Чудесно е да установим това ново партньорство с Delta.BG. Като един от лидерите в облачните и хостинг услуги в България, те предоставят на клиентите комплексни мулти-облачни решения в подкрепа на непрекъснатото развитие на световната дигитална икономика, което съвпада много и с нашите собствени услуги и стратегии. От няколко години Delta.BG е клиент на нашите центрове за данни в София, а сега, когато стана и един от нашите официални партньори, ще има възможността да предлага услугите си на нашите клиенти и партньори, като по този начин укрепва позициите си в региона на Балканите и развива бизнеса си по целия свят. Ние сме особено доволни, че стартираме нашето партньорство в този момент, тъй като току-що обявихме голямо разширение на нашата услуга ECX Fabric на седем нови пазари в Европа, един от които е София", заяви Здравко Николов, управляващ директор на Equinix за България.