Remington, един от най-старите и популярни производители на оръжие в света, ще подаде документи за обявяване на несъстоятелност, предават американските медии.

Това би позволило на компанията да продължи работа, докато реструктурира своите задължения. Според плана на Remington, дружеството ще намали дълга си със 700 милиона долара и влее други 145 милиона долара в своите дъщерни дружества.

Компанията обеща да продължи работа, както и плащания към партньори, заплати на служителите и други.

Remington е собственост на Cerberus Capital Management, но инвестиционният фонд ще се откаже от нея след приключване на процеса по реструктуриране.

CNN припомня, че базираната в Северна Каролина компания се изправи срещу няколко съдебни дела в последните години. Едно от тях бе по обвинения за дефектни пушки, а компанията бе съдена и след масовата стрелба през 2012 година в училище в щата Кънектикът.

След избирането на президента Тръмп индустрията се изправи срещу намаляващи продажби на оръжие. Причината е основно в бума на покупки през 2016 година заради опасения, че ако Хилъри Клинтън бе спечелила президентския пост, щеше да въведе строги регулации.