Автомобилният производител Ford отваря нов регионален бизнес център в Будапеща. До края на годината там ще бъдат наети 700 души, като той това ще се превърне в най-големият офис на компанията в Европа, съобщава сайтът Emerging Europe. Към момента американската компания има три база в страната.

"Днес отбелязваме следващата стъпка от процеса, който започна преди пет години. От тогава успяхме да стартираме голям брой услуги за европейския и глобалния пазар именно в Унгария", коментира регионалният директор на Ford Виктор Молнар.

"В допълнение към производството, научноизследователската и развойната дейност на компании от автомобилната индустрия в Унгария, сега и голяма марка от бранша ще отвори административен и финансов център у нас", коментира унгарският министър на външните работи Петър Сиярто.

По неговите думи новият център ще обслужва пазарите в Европа, както и тези от Близкия Изток и Африка.

Също така Сиярто допълва, че към момента в страната функционират 100 такива центрове за бизнес услуги, като наетите хора в сектора достигат 46 000.

"Центровете за бизнес услуги осигуряват възможности за работа на нарастващ брой млади унгарци, благодарение на което за тях вече не е нужно да мислят възможности за работа в чужбина", смята министърът.