Приключва една много лоша седмица за веригите „Карфур” и „Пикадили”.

След като през нея стана ясно, че „Карфур” губи най-големия си магазин в България заради дългове, сега и „Пикадили” ще се сблъска отблизо със съдия-изпълнител, както първи откриха колегите от Club Z.

От документ в Търговския регистър става ясно, че кредиторът на „Пикадили” – българската „Инвестбанк”, е започнала принудително събиране на част от кредита си.

Веригата „Пикадили” затваря половината си магазини в България

Веригата „Пикадили” затваря половината си магазини в България

Компанията избра нова стратегия

Става дума за конкретен актив от заложеното имущество, който е в размер на точно €71 914,90. Иначе веригата дължи общо €11 811 009,18 на банката.

Лошите новини за „Пикадили” обаче не спират дотук. Справка в Информационната система за производство по несъстоятелност на Министерството на правосъдието показва, че пивоварната „Леденика” и производителят на салфетки „Интерпред партнер”, както и „Инвестбанк”, са жалбоподатели и по дело за несъстоятелност на "Пикадили", което е заведено на 29 февруари.

Припомняме, че двете вериги започнаха преди 2 години опит за сливане. По-късно решиха отново да се разделят, откогато датират и финансовите им проблеми. „Пикадили” заложи цялото си предприятие за кредита, който ползва в момента и който, както изглежда, не връща.

Разпродават марките на „Пикадили” и оборудване от магазини на веригата

Разпродават марките на „Пикадили” и оборудване от магазини на веригата

Брандовете се продават за 1,69 милиона лева