Германската верига за търговия с бързооборотни стоки Lidl планира да разшири екипа си в САЩ на фона на значителните съкращения в страната и на скока на безработицата. Актуалните данни показаха, че от началото на епидемията в САЩ 3,28 милиона американци са останали без работа.

Междувременно през последните дни редица големи търговски вериги, като и доставчици на храна, обявиха, че ще търсят да наемат хора на временни или постоянни договори.

От Lidl ще търсят 1000 души, които да назначат на постоянна работа в мрежата си от магазини в Щатите и в дистрибуционните си центрове. Идеята на компанията е да привлече хора, като им предложи безплатни здравни застраховки срещу коронавирус, пише Business Insider.

Компаниите, които търсят да наемат 760 000 души в САЩ въпреки кризата

Компаниите, които търсят да наемат 760 000 души в САЩ въпреки кризата

За някои епидемията се оказва възможност

Това покрива тестването, лечението и хоспитализацията за хора, заразени и разболели се от COVID-19. От Lidl посочват, че ще осигурят обезщетения за настоящите си служители, които ползват застрахователната програма на компанията.

"Новите позиции, обявени днес, ще ни помогнат да се справим с безпрецедентните нужди на нашите клиенти. Ние работим усилено, за да им служим и в същото време да пазим здравето на служителите си, които играят важна роля", казва председателят на Lidl САЩ Роман Хейни.

Германската верига навлезе на най-големия потребителски пазар през 2017 година. В момента тя има 95 магазина там.

През последната седмица стана ясно, че в най-голямата икономика в света водещи компании търсят повече от 760 000 служители. До голяма степен те имат операции във фармацевтичния сектор, в търговията с хранителни стоки, както и с доставките на храни до домовете. Сред тях са Walmart, Domino's и Pizza Hut.