Най-голямата китайска верига за бързо хранене в САЩ - Panda Express - отвори първия си ресторант в роден Китай. Той се намира в Кунмин - столицата на югозападната китайска провинция Юннан, пише местният сайт Yicai.

Андрю Ченг от Китай създава Panda Express в Пасадина, Калифорния, през 1973 година, а неговите кулинарни шедьоври формират основното впечатление на много американци за китайската храна като цяло и стават една от главните причини за любовта на американците към китайската кухня.

Логото на ресторанта е същото като това на неговия родител в САЩ. Менюто включва и емблематичното пиле Kung Pao (Kung Pao Chicken), както и известното мандариново пиле (Tangerine Peel Chicken), съобщава изданието The Paper.

8-те най-големи вериги за бързо хранене

8-те най-големи вериги за бързо хранене

Повечето от тях имат ресторанти и у нас

Китайски студент, учещ в САЩ, който няколко пъти е бил в Panda Express в САЩ, обаче каза, че вкусът е "приличен, добър". Според него менюто не е в синхрон с вкуса на китайците, тъй като това е типичната бърза храна и по този начин може да не успее да привлече местните потребители.

Веригата е отворила над 2 000 магазина в САЩ след над 40 години растеж. За миналата година компанията е отчела годишни приходи в размер на 35 милиарда щатски долара, показват данните на Forbes, публикувани в края на 2019-а.

KFC изпревари конкуренцията, откри първия ресторант за бързо хранене в Тибет

KFC изпревари конкуренцията, откри първия ресторант за бързо хранене в Тибет

В Китай има над 5 хил. обекта на веригата