Конструиран за Европа и произведен в Европа: Тазгодишното автомобилно изложение в Женева отбелязва началото на поредната вълнуваща глава в историята на Nissan. Задвижван от страстта да предлага бъдещите технологии днес, Nissan представя ново поколение иновативен дизайн и инженерни решения за модели, конструирани за Европа и произведени в Европа, които ще пренапишат стандартите в своите сегменти.

Бъдещият дизайн на кросоувърите е друга област, в която Nissan си е поставил цел да пренапише правилата. Създавайки сектора на кросоувърите с Qashqai, Murano и Juke, Nissan представя дръзка визия за това какво крие бъдещето за следващото поколение Nissan кросоувъри. Вдъхновена от идеята за ВИП пътуване в космоса, концепцията Resonance представя нови идеи и новаторски технологии в интериора, „опаковани" в поразителен и дързък пакет.

Остриета в европейската атака са два модела, които перфектно въплъщават подхода на Nissan за въвеждане на нови технологии на пазара. Новият Note бе изцяло променен в дизайнерско отношение и сега е готов да се внедри в В-сегмента с комбинация от открояващ се дизайн, ниски CO2 eмисии и технологии, появяващи се за пръв път в сегмента.

Сред многото системи, които Note въвежда в В-сегмента, са усъвършенстваната и интуитивна Around View Monitor система на Nissan, както и всеобхватна мрежа от системи за безопасност, взаимносвързани в Nissan Safety Shield. Резултат от визията на Nissan за по-безопасно шофиране, тези системи предефинират пътя, по който технологиите се появяват на пазара и определят Nissan като лидер в сферата на достъпните и уместни технологии.

Новият Note не е единственият произведен в Европа модел, който ще дебютира в Женева. Новият LEAF - вече напълно интегриран в европейската производствена линия на Nissan - демонстрира редица технически и инженерни подобрения. Надграждайки над успеха на новаторския оригинал - от който до момента са произведени над 50 000 бройки - новият LEAF предлага подобрена автономия в реалния живот, по-голям избор за купувачите и редица подобрения по отделни детайли, за да направи ежедневието в най-продавания в света електрически автомобил още по-лесно.

Дебютите на европейските Note и LEAF затвърждават силното и постояно разширяващо се присъствие на Nissan в Европа. Въпреки предизвикателните европейски условия, Nissan доказа, че дизайнът, иновацията и достъпността са основни компоненти за успех. През 2012 година заводът NMUK в Съндърленд произведе над 500 000 автомобила (нов рекорд), докато производствените мощности в Русия и Барселона също бяха разширени, за да отговорят на увеличаващото се търсене. През миналата година европейското производство прескочи важна височина - над 10 милиона произведени автомобили.

Nissan ще отбележи и богатото си спортно наследство в Женева с официалното европейско лансиране на гамата серийни модели Nismo. Двойното острие в атаката е Juke Nismo и 370Z Nismo. Спортното поделение добавя нов обхват на моделната гама на Nissan, предлагайки на купувачите достъпна динамика, премиум дизайн и развити технологии, родени на пистата.

Nissan на автомобилното изложение в Женева: накратко

Нов Nissan Note
С иновативен дизайн, предлагани за пръв път в сегмента технологии и развита гама двигатели новият Note е готов да разтърси В-сегмента. Произведен в Европа и настроен да подхожда на европейските пътища, Note вкарва откроимите линии на широко признатия концепт Invitation в шоурума - предлагайки дързък дизайн, премиум технологии и великолепна практичност.
Note представя също и нови технологични стандарти в сегмент В с усъвършенствани характеристики, каквито са иновативните Around View Monitor и Nissan Safety Shield системи на Nissan.
Note прави европейския си дебют в Женева преди пазарното си лансиране в Европа през есента.

Нов LEAF
Пренасяйки нулевите емисии на ново ниво, новият LEAF, произведен в Европа, прави световния си дебют в Женева. Разработен и проектиран специално за европейския пазар, новият LEAF бележи началото на нова вълнуваща глава в историята на Nissan. Интегриран напълно в европейската производствена гама на Nissan, произвеждан в завода в Съндерланд, той е оборудван с нови технологии, които предлагат подобрена автономност на батерията и цяла редица подобрения по отделни детайли, за да направи ежедневието още по-лесно.

Като част от своята интеграция новата гама на LEAF е била значително разширена, за да предложи на купувачите по-голям избор от оборудване, цвят и цена.

Resonance Concept
Дръзката визия на Nissan за бъдещия дизайн на кросоувърите става реалност с европейския дебют на иновативния концепт Resonance.
Създаден от Nissan Design America, Resonance разширява границите на кросоувър дизайна, демонстрирайки свежи идеи и нови технологии, които позволяват на водачите да използват пълните потенциали на своите автомобили. Предлагайки интериор, вдъхновен от концепцията за ВИП пътуване в космоса, Resonance се задвижва от също толкова усъвършенствана хибридна електрическа система, комбинираща ултра-ефективна динамика с ниски вредни емисии.

Juke Nismo
Nissan Juke Nismo пленява духа за иновация и удоволствие от шофирането, които правят Nismo едно от най-предпочитаните имена и в автомобилния спорт, и във виртуалния свят. Оформяйки върха на острието в европейската пазарна атака, Juke Nismo вкарва на пазара достъпна динамика, засилвайки репутацията на Nissan за иновация в този постоянно развиващ се сектор.
Отличаващ се с мощния си дизайн и вдъхновени от автомобилния спорт детайли, Juke Nismo се задвижва от 1,6-литров DIG-T турбо двигател с 200 к.с., комбиниращ остра динамика с достъпни текущи разходи.

370Z Nismo
Следвайки следите на Juke Nismo, новият 370Z Nismo затвърждава решимостта на Nissan да предложи на европейските клиенти всеобхватна гама серийни модели Nismo.
За пръв път публиката ще види новия 370Z Nismo на салона в Женева. Вълнуващият модел е оборудван с модифицирана версия на всепризнатия 6-цилиндров двигател, генерираща по-висока мощност и въртящ момент. Шасито също е оптимизирано, за да предлага още по-вълнуващо пътно поведение, докато новата ауспухова система гарантира, че най-бързият до момента 370Z звучи толкова вълнуващо, колкото и изглежда.

2013 GT-R
С още по-остра динамика, подобрена стабилност при висока скорост и по-отзивчиво управление, GT-R 2013 поставя нови стандарти за високоскоростно шофиране. Вдъхновен и задвижван от успешните програми на Nissan в автомобилния спорт, последният GT-R разчита на различни детайлни подобрения, включително нови инжектори и прецизно впръскване на горивото, нов изпускателен клапан на турбото, гарантиращ подобрена гъвкавост, и ревизирана настройка на окачването.
В резултат на тези инженерни подобрения GT-R 2013 достига 100 км/ч за 2,7 секунди - с 0,1 секунда по-бързо спрямо моделна година 2012.

Juke n-tec
Прочутата Juke гама се разширява за пореден път с дебюта на новия модел n-tec. С по-иновативни технологии и впечатляващ дизайнерски пакет n-tec се превръща в последния модерен вариант на модела. Техническите акценти включват оптимизирана Nissan Connect система, включваща Send-To-Car-Technology на Google и възможност за изпращане на маршрути към автомобила, които са били предварително планирани. Новата система включва и достъп до базата данни POI на Google (Points of Interest) и интелигентно изобразяване на картите на навигацията, както и по-голям 5,8-инчов екран.

Nissan в Европа
Nissan разполага с едно от най-всеобхватните присъствия на европейския пазар спрямо всички производители извън пределите на континента. За компанията работят повече от 14 500 служители в областта на дизайна, изследване & развитие, производство, логистика и продажби & маркетинг операции. Миналата година заводите на Nissan във Великобритания, Испания и Русия произведоха повече от 695 000 автомобила, в това число мини MPV-модели, отличени с многобройни награди кросоувъри, SUV-ове и лекотоварни автомобили. Nissan предлага 24 разнообразни и иновативни продукта за продажба в Европа, и е в позицията да се превърне в №1 азиатски бранд в Европа.