Не всички в Англия страдат заради снощното отпадане на отбора на полуфиналите на Световното първенство.

Загубата от Хърватия след продължения беше глътка свеж въздух за английските букмейкъри, тъй като предотврати възможността да изплатят на клиентите им печалби от няколко десетки милиона паунда.

Преди турнира големи компании за залагания като Paddy Power Betfair и William Hill предлагаха коефициент от 16-1 за Англия за вдигане на трофея.

Вълната от патриотични залози и напредването на отбора по терените в Русия можеше да им донесе пасиви от десетки милиони паунда, според Саймън Клеър, говорител на Coral, букмейкърът, придобит тази година от GVC Holdings.

Освен че беше голямо облекчение за компаниите, избягването на подобен сериозен разход, имаше положителен ефект и върху пазарната им стойност.

Акциите на GVC поскъпнаха с 2.5% до рекордно високи нива в четвъртък, тези на Paddy Power Betfair се повишиха с 3.4%, а ценните книжа на William Hill нараснаха с 1.7%.

Все пак англичаните може да не останат с празни ръце, тъй като капитанът им Хари Кейн все още е с най-големи шансове да стане голмайстор на турнира. И вероятно много от живеещите на Острова са избрали този залог.