Приложението за безплатна търговия с акции Robinhood е получило финансиране от още $200 млн., с което покачва оценката си до $11,2 млрд. Само преди месец компанията, съоснована от американския предприемач с български произход Влад Тенев, бе оценена на $8,6 млрд., припомня CNN.

Рязкото поскъпване на Robinhood, за която се говори, че скоро ще излезе на борсата, подчертава как стартъпът промени трейдинг индустрията и успя да се нареди сред спечелилите от пандемията.

Към началото на май Robinhood отчете над 3 млн. нови потребители през 2020 г. Около половината от тях инвестират в акции за първи път. Дневните приходи от търговия са се удвоили между първото и второто тримесечие, според компанията. Robinhood стана толкова популярна, че инвеститорите следят внимателно популярността на отделните акции, търгувани на платформата. Компанията съобщи, че ще използва средствата, набрани в последния рунд, за да подобри платформата си.

При оценка от $11,2 млрд. Robinhood е по-скъпа от казино компаниите Wynn Resorts и MGM, както и от производителя на детски играчки Hasbro. Оценката дори достига цената, която Morgan Stanley плати за интернет брокера E*Trade през февруари. Сделката, извършена чрез размяна на акции, се оценява на $12,3 млрд. при днешни цени.

Наскоро Robinhood съобщи, че се отказва от навлизане във Великобритания, поне засега.

Robinhood се отказа от Великобритания

Robinhood се отказа от Великобритания

Компанията за $6,6 млрд., съоснована от българин, предлага търгуване на акции без такси