Шведската строителна група Skanskа е закупила около 26 200 квадратни метра земя в Букурещ от InteRo Property Development Estates. Сделката е била за 24 милиона евро, или 26,4 милиона долара.

Мястото, което ще се превърне в нова офис сграда, се намира на пазарната улица Bucurestii Noi, в северната част на румънската столица Букурещ, обясни строителната компания в изявление.

Земята е разположена в район, който е добре свързан с целия град чрез различни транспортни средства.

"Придобиването на нова земя е естествена стъпка към устойчивото развитие на нашия бизнес. Новият имот отговаря на всички критерии, които преследваме в този процес и освен това представлява важен етап. С тази земя ще присъстваме на три различни пазари в столицата", каза управляващият директор на Skanska Property Аурелия Лука.

Бизнесът в Румъния ще се нуждае от 1 милион нови служители през 2020 година

Бизнесът в Румъния ще се нуждае от 1 милион нови служители през 2020 година

Над половината компании в страната ще търсят работна сила

В прилежащата земя от около 26 000 квадратни метра InteRo Property Development ще изгради разработения от Skanska комплекс с четири сгради.

"Радваме се, че продадохме половината от земята си в Bucurestii Noi Street на Skanska и че заедно с това ще разработим интегриран офис проект, който може да достигне 175 000 квадратни метра разгърната площ", заяви собственикът на InteRo Property Development Майкъл Тополински.

Бизнесът на InteRo Property Development е смесен. Компанията е активна в изграждането на недвижими имоти. Заедно с бъдещия офис проект на Bucurestii Noi, портфолиото на компанията включва 170 наети апартамента и комплекс SkyLight Residence - проект за недвижими имоти със смесена употреба.

През ноември Skanska подписа договор за наем със Societe Generale за пространство в третата сграда на проекта Campus 6 в Букурещ. Сградата ще бъде с площ от 10 500 квадратни места и 57 паркоместа.

Извън Nordics, компанията има европейски операции в строителството в Полша, Чехия, Словакия и Великобритания.  развива и търговски имоти в Полша, Чехия, Румъния и Унгария. Компанията е активна и на жилищния пазар в Прага и Варшава.

Румъния защити леята с по-малко от €1 милиард

Румъния защити леята с по-малко от €1 милиард

През миналия месец тя достигна рекордно дъно