Руската ИТ компания Softline разширява дейността си в Източна Европа, а това включва и навлизането й на пазара в България. През 2018 година стана ясно, че дружеството ще стартира дейност в Хърватия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения и у нас.

Компанията е водеща в областта на процесите на дигитална трансформация. Основните им клиенти са фирми от Северна и Южна Америка, Югоизточна Азия, русия и Източна Европа. Softline е стратегически партньор за Microsoft.

Дейността на дружеството в Източна Европа ще бъде свързана с облачни услуги, развитие на ИТ стратегията и управлението на ИТ аутсорсинг услуги.

"Softline България планират да обърнат специално внимание на нишовия SMB пазар, виждайки големия потенциал в професионалното обслужване на средния бизнес - с 50 до 250 служители", става ясно от официалното съобщение на дружеството.

"Българският екип на Softline има повече от 15 години опит на местния ИТ пазар и познава изключително добре продуктите и решенията на Microsoft. Стремежът на Softline България е да помогне на клиентите у нас да преминат през предизвикателството наречено "дигиталната трансформация", чрез комбиниране на най-добрите световни практики и разбирането на местния пазар, с характерните за клиентите местни предизвикателства", се допълва в него.

"Темповете, с които се променя бизнеса са изключително динамични. Глобализацията и стремежа на клиентите към дигитална трансформация ни дават възможност да помогнем на местните си партньори да достигнат до международни клиенти. Можем да подкрепим български ISV да предлагат своите решения на пазара в Русия чрез нас", посочва генералният мениджър на дружеството за Източна Европа Золтан Месарош.

Softline е на пазара от 25 години, като развива дейност в 50 държави и има офиси в 95 града. В глобален мащаб служителите й са 5000. Приходите на компанията за 2017 година са в размер на 1,19 милиарда долара, а средният ръст на продажбите на групата за последното десетилетие е над 10%. За 2018 година компанията генерира приходи над 1,27 милиарда долара.