Най-големият работодател в сферата на автомобилните технологии у нас - компанията Visteon, обяви откирването на първата по мащаб в България високотехнологична лаборатория за тестване на автомобилни технологии. Това е първата в Европа високотехнологична база за тестване на автомобилни технологии и третата в света заедно с тест центровете на Visteon в Северна Америка и Индия.

С инвестиция от над $10 милиона и екип от над 70 висококвалифицирани инженери лабораторията ще изпитва технологичните продукти, които инженеринговите центрове на компанията в Европа произвеждат за световните автомобилопроизводители. В българския офис на фирмата се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекта за световните лидери в автомобилната индустрия. Компанията е доставчик на гиганти като Ford, BMW и Mercedes.

Visteon България ще наема украински ИТ специалисти

Най-големият работодател в сферата на автомобилните технологии у нас търси украински ИТ специалисти

Компанията търси служители за София, Варна и Бургас

"Свидетели сме как ключови тенденции като дигитализация, свързаност и електромобилност движат мащабната глобална трансформация на автомобилната индустрия. Автомобилните технологии стават все по-комплексни, а с тях и изискванията на производителите за качество и надеждност. Нашата цел е да бъдем водеща фигура в тази трансформация, като разработваме висококачествени и надеждни технологии. Лабораторията ни в София и доказаната през годините експертиза на местния ни инженерен екип са от ключово значение за това", коментира за медиите Сачин Лаванде - изпълнителен директор на Visteon, по време на откриването.

Снимка 569789

Източник: Visteon.bg

Тестовете в новата лабораториия обхващат всяка стъпка от продуктовия цикъл - от най-ранния етап на проектиране до серийното производство. Продуктите, като инструментални табла и инфотейнмънт системи за водещите немски, френски и британски автомобилопроизводители, се подлагат на широк спектър от изпитвания, симулиращи редица реални смущения и екстремни ситуации, породени от влиянието на околната среда и средата в автомобила, с които водачите по света трябва да се справят. Целта е да бъде гарантирана максимална надеждност и сигурност на технологията.

Това е и единствената лаборатория в България, която извършва тестове за електромагнитна съвместимост и устойчивост на електромагнитни смущения. Дейността отговаря на изискванията за изпитване на автомобилна електроника според редица световно признати стандарти като CISPR 25 и ISO 11452-2, ISO 11452-4 и ISO 11452-9. Оборудването, с което екипите работят, е доставено специално за лабораторията от Германия, Австрия, САЩ и Азия, и отговаря на стандартите, разработени от международните организации по стандартизация ISO и IEC.

От Visteon подчертават, че новата им софийска лаборатория ще затвърди инжeнepингoвия xъб у нас като "гpъбнaĸа нa дeйнocттa на компанията в цялa Eвpoпa, ĸoйтo продължава активно да се развива".

Базираната в Мичиган компания има над 10 000 служители в глобален мащаб, които работя в повече от 40 бази по света. През 2021 година фирмата нае 100 души в София, а през 2022 година обяви, че наема украински ИТ специалисти.

Visteon наема нови 100 души в базата си в София

Visteon наема нови 100 души в базата си в София

У нас компанията разработва компоненти за автомобилната индустрия