Китайският милиардер Джан Имин подаде оставка като председател на компанията -майка TikTok - ByteDance по примера на редица други технологични предприемачи, които наскоро се оттеглиха от управлението на компаниите.

Джан подаде оставка като главен изпълнителен директор на ByteDance през май и освен това реши да се откаже от поста си на председател и да напусне борда на ByteDance, пише Forbes, позовавайки се на свой източник. Лианг Рубо, който пое поста на главен изпълнителен директор, също ще наследи Джанг като председател, каза човекът.

Кой е Джан Имин - китайският милиардер зад TikTok?

Кой е китайският милиардер зад TikTok?

Джан Имин наскоро се оттегли от поста на изпълнителен директор на ByteDance

Едва на 38 години, Джан натрупа състояние от 59,4 милиарда долара, което го нарежда след Пони Ма на Tencent в списъка на милиардерите и вторият най-богат човек в Китай. Под шапката на ByteDance стоят популярни приложения като Jinri Toutiao, TikTok и Douyin.

Когато напусна поста на главен изпълнителен директор през май, предприемачът заяви, че му липсват уменията на "идеален мениджър".

Все пак решението на Джан да се оттегли дойде след като няколко други технологични милиардери, напуснали ръководни позиции в своите компании, след като технологичните гиганти попаднаха под прожекторите на китайските регулатори.

Междувременно ByteDance направи промени в управлението. Шоу Зи Чу се оттегли като главен финансов директор. ByteDance ще създаде шест бизнес звена, включително TikTok, Douyin и платформа, наречена Lark, съобщи Forbes.