Онлайн платформата за търговия с дрехи и аксесоари ABOUT YOU, която е една от най-бързо развиващите се в този сегмент в Европа, вече ще бъде достъпна и за потребителите в България. Компанията има българска платформа - aboutyou.bg.

Компанията продава онлайн продукти на 700 различни марки, като от нея твърдят, че в електронния магазин има 100 000 предложения. Според официалното съобщение на компанията за навлизането на българския пазар, доставките от платформата са безплатни.

"Българският пазар има огромен потенциал. Очакванията ни са да се развием наистина бързо и тук. Целта ни е за кратък предиод от време да станем пазарен лидер сред онлайн магазините и тук", коментира Тарек Мюлер, който е главен изпълнителен директор на АBOUT YOU.

Компанията е част от групата на германската Otto Group, в която влизат дружества от различни сектори, като търговия и финансови услуги.

Онлайн платформата има над 27 милиона активни потребители всеки месец, като тя е достъпна в 14 европейски държави. В Централна и Източна Европа (ЦИЕ) ABOUT YOU вече оперира в Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и Хърватия.

Дружеството има оборот от 742 милиона евро за фискалната 2019-2020 година, като е оценявана на над 1 милиард долара.